Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یکی از موارد نگران‌کننده در مورد ویروس کرونا، توانایی ویروس در عفونی کردن سطوح برای روزهای متمادی است. بسیاری افراد در تلاش برای از بین بردن ویروس کرونا در خانه خود، از لامپ‌های نور ماوراءبنفش (UV) استفاده می‌کنند. هرچند این نور قابلیت از بین بردن باکتری‌ها و ویروس‌ها را دارد اما نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد، این لامپ‌ها ممکن است خطر جدی بر سلامت چشم داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش نیوز، محققان موسسه چشم باسکوم پالمر (Bascom Palmer Eye) دانشکده پزشکی دانشگاه میامی میلر ایالات‌متحده گزارش کردند که چند بیمار بعد از ضدعفونی کردن منزل خود با نور ماوراءبنفش به التهاب جدی و دردناک قرنیه به نام فتوکراتیت (برف‌کوری) مبتلا شدند.

محقق این تحقیق، جسی، سینگیلو می‌گوید: "در اوج شیوع همه‌گیر تعداد زیادی از بیماران با تحریک، درد و حساسیت به نور مراجعه کردند و متوجه شدیم که علت آن قرار گرفتن مستقیم در معرض لامپ‌های کشنده میکروب است که برای از بین بردن باکتری‌ها و ویروس‌ها، نور ماوراء‌بنفش را در محدوده C منتشر می‌کنند. این مورد تجربه کاملا دردناک برای بیمار است، البته با درمان سریع موضعی و تجویز آنتی‌بیوتیک برای جلوگیری از عفونت، بیماران اغلب بهبود می‌یابند. "

به‌طورمعمول، هنگامی‌که قرنیه بیمار بیش‌ازحد در معرض نور UV قرار گیرد، فتوکراتیت ایجاد می‌شود. این نور در ارتفاعات بالا به دلیل اینکه جو کمتر اشعه ماوراءبنفش را جذب می‌کند و در نزدیکی آب، برف یا سایر سطوح بازتابنده آسیب‌رسانی بیشتری دارد. این مورد در چند ساعت رخ می‌دهد و در بیماران احساس سوزش در چشم و افزایش حساسیت به نور ایجاد می‌شود.

امروزه تعداد زیادی لامپ نور ماوراء‌بنفش در دسترس خریداران است و هرچند گفته می‌شود این محصولات ازنظر فنی "برای استفاده در خانه بی‌خطر" هستند اما محققان تاکید می‌کنند که مصرف‌کنندگان باید از دستورالعمل‌های مربوط به آن با دقت پیروی کنند.

محقق دیگر این تحقیق، آن کونکلر اظهار کرد: " زمان استفاده از دستگاه‌های ساطع کننده اشعه ماوراءبنفش، بهتر است از اتاق خارج شوید. بیماران ما برای مدت‌زمان طولانی به‌طور مستقیم در معرض نور قرار گرفتند و چند ساعت بعد احساس ناراحتی کردند و در جستجوی مراکز پزشکی بودند. "

محققان توصیه می‌کنند، اگر بعد از استفاده از لامپ ماوراءبنفش ناراحتی در چشم احساس کردید، بلافاصله به مراکز مراقبت‌های پزشکی مراجعه کنید.

شایان‌ذکر است، این مطالعه به کارایی این نوع دستگاه‌ها در مقابله با سارس-کوو-۲ نپرداخته است. بنابراین، اگر استفاده از این لامپ‌ها را برای ضدعفونی کردن انتخاب کردید،  اطمینان حاصل کنید که توصیه‌های سازنده آن را به‌دقت دنبال می‌کنید تا از آسیب‌های آن جلوگیری کنید. "

نتایج این تحقیق در نشریه Ocular Immunology and Inflammation منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی کروناویروس همه باهم علیه کرونا لامپ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۱۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما می‌دانستیم که کروناویروس مانند دیگر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.

به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای ۴۰۰ ppm دی اکسیدکربن است.

بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO۲ به تنها ۸۰۰ ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.

محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO۲ ۳۰۰۰ ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.

هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO۲ هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»

هادرل گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO۲ دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود.»

هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO۲ در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO۲ در جو تا پایان قرن به بیش از ۷۰۰ ppm برسد.

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آن ها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • درخواست دادگاه لاهه برای پایان تهدید و ارعاب در خصوص جنگ غزه
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • آگاه‌سازی عمومی برای کاهش ورود پرونده‌ به دادگستری
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟